Webflow vs. WordPress: Velg den rette plattformen for din nettside

Artikkel

Webflow vs. WordPress: Velg den rette plattformen for din nettside

Når du skal lage nettside er det viktig å tenke over hvilken plattform du ønsker å benytte. Webflow og Wordpress er to plattformer som kanskje mest kjent for enkle og komplekse nettsider. Begge kan brukes av alle, uavhengig av teknisk bakgrunn. Det er imidlertid viktig å være klar over forskjellene mellom de to plattformene, samt hvilke styrker og svakheter de har.

Kjernedefinisjonen

WordPress er et åpent publiseringssystem (CMS), som du installerer på din egen server. På den annen side fungerer Webflow som en tjeneste (SaaS)-applikasjon som tar seg av alle tekniske detaljer for deg. Forskjellene i praksis går imidlertid mye dypere enn dette.

Hva er Webflow?

Webflow er en brukervennlig nettsidebygger som tilbyr et visuelt webdesign-verktøy. I motsetning til andre SaaS-nettsidebyggere som Squarespace eller Wix, gir Webflow deg full tilgang til koden bak nettsiden din. I praksis fungerer det visuelle verktøyet som en generator for nettsidens HTML, CSS og JavaScript. Videre kan Webflow tilpasses i en grad som tidligere bare var mulig gjennom koding. Webflow tilbyr også en CMS, som er perfekt å bruke til blogger, nettbutikker, kataloger og mer.

Webflow vs. WordPress: Viktige forskjeller

Designfrihet

Webflow gir full designfrihet, mens WordPress kan være begrenset av maler eller krever koding. Webflows rene koding sikrer også optimal ytelse for nettsiden din.

Website-modifikasjoner

Med Webflow kan du gjøre endringer direkte på nettsiden, mens WordPress krever «hopp» mellom admin-panelet og sideområdet du vil redigere.

Drag and drop design

Webflow har en drag-and-drop-nettstedsbygger som er tilpasset webdesign. For å oppnå tilsvarende funksjonalitet i WordPress, trenger du vanligvis å installere tilleggsfunksjoner. Dette kan føre til uønsket kode og dårlig ytelse.

Rene kodeløsninger

Webflow omgår behovet for utvidelser og opererer utelukkende for HTML, CSS og JavaScript, noe som sikrer optimal nettsideytelse.

Avanserte interaksjoner

Webflow gir mulighet for å lage kompliserte animasjoner, som gir en mer interaktiv og spennende opplevelse for brukerne.

SEO-funksjoner: Webflow vs. WordPress

Webflow og WordPress er begge utstyrt med egenskaper for å lage stilige og profesjonelle nettsider uten kunnskap om koding. Disse tjenestene, kjent som CMS, gir brukere mulighet til å publisere blogger, nettsider, porteføljer, nettbutikker og mer gjennom et grafisk brukergrensesnitt.

Både Webflow og WordPress tilbyr ferdige maler, men designet kan i en mye større grad tilpasses på Webflow enn på WordPress.

Hvorfor Webflow er et bedre valg enn WordPress

Webflow har en rekke fordeler sammenlignet med WordPress når det gjelder å lage nettsider:

Designfrihet: Webflow gir full designfrihet, mens WordPress noen ganger kan bli begrenset av maler eller krever koding.

Enkelt å bruke: Webflow er enkelt å bruke fordi det bruker en drag-and-drop-funksjon til å justere designet og utseendet på nettsiden din.

Rene kodeløsninger: Webflow opererer uten avhengighet av utvidelser, som kan føre til uønsket kode og dårlig ytelse.

Avanserte interaksjoner: Med Webflow kan du lage kompliserte animasjoner som gir mer interaktivitet til nettsiden din.

Hvis du vil lage en nettside som gir deg maksimal designfrihet og fleksibilitet, vil Webflow være det beste valget. Nettsidene vil også gi optimal ytelse på grunn av koding.

Ønsker du å kontakte oss og ta en kaffe?

Vi er her for å hjelpe. Enten du har en forespørsel eller et spørsmål.

Kontakt

Nerijus Danilevicius

Daglig Leder

Filip Frankowski

Key Account Manager

Helge Andreas Notland

Key Account Manager