7 tips for en brukervennlig nettbutikk

Hva menes med en brukervennlig nettbutikk og hvorfor er det viktig?

Hva menes med en brukervennlig nettbutikk og hvorfor er det viktig? 

Brukervennlighet vil si at nettsiden eller nettbutikken din er enkel å bruke, og at de besøkende raskt finner frem til informasjonen de leter etter.

En brukervennlig og effektiv nettbutikk er viktig for å skape en god brukeropplevelse. Brukere vil enkelt kunne finne det de leter etter og gjennomføre kjøpet sitt på en rask og effektiv måte. Dette kan øke sannsynligheten for at de foretar gjenkjøp, samt anbefaler nettbutikken til andre.  

En brukervennlig nettbutikk er også viktig for SEO, da en god brukeropplevelse vil påvirke rangeringen i søkemotoren. En god brukeropplevelse kan føre til at de besøkende bruker lengre tid på nettsiden, besøker flere sider og kommer tilbake oftere, noe som signaliserer til søkemotorer at nettsiden er relevant og verdifull. Økt synlighet i søkemotorer vil også drive trafikk til nettbutikken, som igjen kan føre til økt konvertering.  

I denne artikkelen gir vi deg 7 tips du bør tenke på når du lager en brukervennlig nettbutikk.  

1. Enkel navigering

Det er viktig at nettbutikken har en enkel og effektiv navigering, slik at det blir enkelt for brukerne å finne det de leter etter. Dette innbærer blant annet tydelige produktkategorier og underkategorier, samt en søkefunksjon som gjør det enkelt å finne produktene eller tjenestene som tilbys i nettbutikken.  

Her må du blant annet ta stilling til hvilken meny som skal brukes (side- eller toppmeny) og hvor mange kategorier og underkategorier som er nødvendig. Det anbefales å bruke underkategorier dersom nettbutikken har mye innhold.  

2. God produktinformasjon

Kunder som besøker en nettbutikk har ofte spesifikke behov eller ønsker om et produkt eller en tjeneste. De ønsker å få så mye informasjon om produktet/tjenesten som mulig, slik at de har et godt grunnlag for å ta en kjøpsavgjørelse. Det er derfor viktig å ha en detaljert og god produktinformasjon som inkluderer bilder, videoer, beskrivelser og spesifikasjoner.  

Detaljert produktinformasjon hjelper kundene med å få en forståelse av hva som tilbys, noe som kan bidra til at nettbutikken får økt tillit. Samtidig kan en god produktinformasjon forbedre nettbutikkens synlighet i søkemotorer, og dermed øke trafikken til nettbutikken. God og detaljert produktinformasjon kan også føre til økt salg, ved at du overbeviser kundene om at ditt produkt eller tjeneste oppfyller deres behov.  

3. Plassering av innhold

Det er viktig å lage en oversiktlig struktur over innholdet, så brukere enkelt kan finne det de leter etter. Dersom du for eksempel ønsker å fremme et tilbud eller en kampanje, bør dette plasseres synlig i nettbutikken. På denne måten kan du øke oppmerksomheten til den besøkende, noe som igjen kan føre til økt sannsynlighet for konvertering.  

Det er viktig at innholdet fordeles over flere sider slik at det ikke blir rotete og komplisert for brukerne.  

4. Responsivt design

Nettbutikken bør ha et responsivt design, noe som betyr at den er tilpasset alle enheter. Elementer som tekst, bilder og illustrasjoner justeres og plasseres etter hvilken enhet som brukes – enten det er mobil, nettbrett eller pc.  

Et responsivt design vil gjøre det enklere for brukere å navigere på siden, noe som igjen fører til en mer brukervennlig nettbutikk. Brukervennlighet er en viktig del av on-page SEO – Jo lettere det er for brukerne å finne det de leter etter i nettbutikken, jo mer sannsynlig er det at de gjennomfører et kjøp.  

5. Enkel og sikker betalingsprosess

Det er flere fordeler med å ha en enkel og sikker betalingsprosess i nettbutikken:  

Økt konverteringsfrekvens: En enkel betalingsprosess vil gjøre det lettere for kundene å fullføre kjøpet, noe som kan føre til økt konverteringsfrekvens.  

Bedre brukeropplevelse: En enkel betalingsprosess vil gi kundene en bedre brukeropplevelse og øke sjansen for at de kommer tilbake til nettbutikken.  

Redusert frafall: Hvis betalingsprosessen oppleves som komplisert og lite tidseffektiv, kan kundene forlate handlekurven. En enkel betalingsprosess vil derfor være viktig for å redusere dette frafallet.  

Økt tillit og trygghet: En sikker og enkel betalingsprosess vil bidra til å øke kundenes tillit til nettbutikken, som kan føre til gjentatte besøk og økt salg.  

Bedre sikkerhet: En sikker betalingsprosess vil bidra til å beskytte kundenes sensitive informasjon og forebygge svindel, noe som er viktig for å bevare kundetilliten.  

Det er ideelt å tilby flere betalingsalternativer for kundene dine, slik at kjøpsprosessen kan fullføres så enkelt og effektivt som mulig.  

6. Kundeservice

God kundeservice som er lett tilgjengelig for kundene er viktig for å løse eventuelle problemer eller spørsmål kundene måtte ha. Det bør være en kontaktside med et skjema som kundene kan fylle ut, eller en e-postadresse eller et telefonnummer de kan kontakte. Dette kan bidra til økt kundetilfredshet og lojalitet.  

7. Anmeldelser

Det kan være lurt å ha kundeanmeldelser i en nettbutikk, da det gir potensielle kunder muligheten til å lese om andres erfaringer med produktene eller tjenestene som tilbys. Dette kan bidra til å øke kundenes tillit til nettbutikken din, samt hjelpe dem med å ta informerte kjøpsbeslutninger. Kundeanmeldelser kan også være nyttig for nettbutikken når de skal kartlegge hvordan de kan forbedre sine produkter og tjenester.  

The Fresh Perspective - Vi har fått ny visuell identitet

Vi får smake vår egen medisin og har fått en forsterket merkevarestrategi og nytt visuell uttrykk med ny logo, nye farger og grafiske elementer.

Visuell historiefortelling i digital markedsføring

I dagens digitale tidsalder er det viktigere enn noen gang å ha sterke bilder som fanger oppmerksomheten og resonnerer med publikummet ditt.

UX og UI - Veien til en bedre brukeropplevelse

I denne artikkelen vil vi gå nærmere inn på forskjellen mellom de to typene, og hvordan de samarbeider for å skape en bedre brukeropplevelse.

Hva er SEO og hvorfor er det viktig?

Søkemotoroptimalisering, også kjent som SEO, er en langsiktig prosess og en strategisk markedsføringsaktivitet.
Se alle

Jobb
med oss

Klar til å endelig få det gjort?
Samme her!

Du er i godt selskap

Vi jobber sammen med ambisiøse merker. la oss ta en prat!
Meld deg på
Ved å melde deg på godtar du vår personvern og gir samtykke til å motta oppdateringer og tilbud fra oss.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Utviklet med kjærlighet
Vivde © 2024