Slik forbereder du deg til årets største salgsperiode

I denne artikkelen gir vi deg noen gode og konkrete tips til hvordan din bedrift kan forberede seg til salgsperioden.

Black Friday og julehandel - slik forbereder du deg til årets største salgsperiode

Med Black Friday og julehandelen like rundt hjørnet, gjør handelsnæringen seg klar for den travleste salgsperioden i løpet av året. Black Friday i 2022 ble den største netthandelsdagen i Norge noensinne, med en salgsøkning på 18% fra året før. Samtidig anslår Virke at nordmenn julehandlet på nett for 20 milliarder kroner i fjor.  

Økte renter og faste utgifter har gjort forbrukere mer bevisste på å sammenligne priser. En undersøkelse gjennomført av Klarna viser at klikkfrekvensen for produkter under 3000 kroner økte betydelig på Black Friday i fjor, sammenlignet med året før. Med en ytterligere økning i inflasjonen, vil denne trenden trolig fortsette inn i årets salgsperiode.  

Det er stor konkurranse om kundene i denne perioden, og det er derfor viktigere enn noen gang å være synlig for målgruppen der de befinner seg. I denne artikkelen gir vi deg noen gode og konkrete tips til hvordan din bedrift kan forberede seg til salgsperioden.

Analyser data og trender fra tidligere år

Ta en titt på salgstall, trafikk og kundeatferd fra tidligere salgsperioder. Dette vil hjelpe deg med å forstå hvilke produkter som er populære, hvilke priskategorier som får mest oppmerksomhet og hvilken type markedsføring som fungerer best. Bruk denne informasjonen til å lage en strategi for årets salgsperiode.

Lag en tydelig markedsføringsstrategi

 • Definer målgrupper basert på demografi og kjøpshistorikk. Forstå målgruppens preferanser, behov og kjøpsvaner for å kunne tilpasse budskapet ditt på en effektiv måte.
 • Definer klare og realistiske mål for salgsperioden. Dette kan være et bestemt salgsvolum, økning i antall nye kunder eller en prosentvis økning i omsetningen. Målene bør være målbare, tidsbestemte og realistiske.
 • Sett et budsjett for markedsføringsaktivitetene dine i salgsperioden. Dette inkluderer kostnader til annonsering, markedsføringsmateriell, rabatter og kampanjer.
 • Lag konkurransedyktige tilbud som appellerer til målgruppene dine, for eksempel rabatter, pakkepriser, eksklusive produkter eller gratis graver.
 • Identifiser de mest effektive kommunikasjonskanalene for å nå ut til målgruppene dine. Dette kan være betalt annonsering på sosiale medier, betalte søkekampanjer eller e-postmarkedsføring. Velg kanaler som er relevante og effektive for å maksimere synlighet og nå ut til målgruppen.

Forbered markedsføringsmateriale

Når du har utarbeidet en tydelig strategi, kan du starte med å forberede markedsmateriell for de ulike kommunikasjonskanalene. Grundig planlegging og relevant innhold er essensielt for å sikre at du når ut til målgruppene dine på en effektiv og engasjerende måte. I løpet av salgsperioden bør du også kontinuerlig overvåke og analysere suksessmetrikker som klikkfrekvens, konverteringsrate og engasjement. Dette gir deg muligheten til å optimalisere markedsføringsmaterialet ditt for å oppnå bedre resultater.

Betalte annonser på sosiale medier
 • Lag appellerende annonser som har et klart budskap og visuelt tiltalende innhold som bilder eller videoer.  
 • Skriv korte og engasjerende beskrivelser som presenterer produktets fordeler eller spesielle rabatter.  
 • Inkluder sterke Call-to-Action (CTA) som oppfordrer seerne til å handle, for eksempel “Kjøp nå” eller “Bestill nå”.  
 • Sørg for at annonsene gjenspeiler merkevarens visuelle identitet gjennom bruk av logo, farger, font og bilder. Dette vil bidra til å skape gjenkjennelse og tillit hos målgruppen.
 • Bruk A/B-testing for å undersøke hvilke budskap, formater og målgrupper som fungerer best. Juster annonsene deretter for å optimalisere ytelsen.  

Betalte søkekampanjer
 • Definer et tydelig konverteringsmål for salgsperioden som er i tråd med målene for salgsperioden, for eksempel nettbutikksalg.  
 • Skriv engasjerende overskrifter og beskrivelser som fremhever unike produktfunksjoner, tilbud eller rabatter.  
 • Hvis du bruker shoppingannonser eller Performance Max, er det viktig å sørge for at produktfeeden er oppdatert og fungerer som den skal.
 • Sørg for at du har lagt inn riktig konverteringssporing i forhold til målet du ønsket å oppnå og at denne fungerer som den skal.  
 • Bruk mål som CPA eller ROAS for å optimalisere kampanjens lønnsomhet. Dette vil bidra til at budsjettet blir fordelt mer effektiv.  
 • Optimaliser landingssidene på nettsiden slik at de er relevant for annonsenes innhold.
 • Gjennomfør A/B-testing for å identifisere hvilke annonseversjoner som gir best resultater.  

E-postmarkedsføring og nyhetsbrev
 • Bygg opp e-postlisten din i forkant av salgsperioden ved å oppfordre besøkene på nettstedet til å melde seg på nyhetsbrevet. Tilby for eksempel en rabatt slik at du kan nå ut til potensielle kunder med eksklusive tilbud under salgsperioden.  
 • Lag en plan for salgsperioden som inneholder tidspunkt for når du ønsker å sende ut e-poster til abonnentene dine.  
 • Skap engasjerende og personlig innhold, som for eksempel eksklusive tilbud for abonnenter eller personlige anbefalinger basert på kjøpshistorikk.  
 • Bruk tydelige og attraktive CTA som oppfordrer mottakerne til å handle.  
 • Tilpass designet på e-postene dine etter begivenheten. Bruk farger, bilder og grafikk som gjenspeiler Black Friday eller julen.  
 • Test og optimaliser e-postene for å sikre at de fungerer som de skal på forskjellige enheter og programmer.  
 • Følg opp kunder med etter-salgs e-poster for å takke kundene for kjøpet, be om tilbakemelding eller tilby relaterte produkter.  

Organisk innhold på sosiale medier
 • Skap relevant og engasjerende innhold som er knyttet til salgsperioden, og sørg for at disse er tilpasset ulike kanaler. For eksempel tips og triks, gaveideer eller produktanbefalinger.
 • Bruk relevante hashtags for å øke synligheten på innleggene dine, for eksempel #blackfriday, #julegavetips eller lignende.
 • Bruk Meta Business sin planlegger til å publisere innhold etter når målgruppen er mest aktiv på de forskjellige plattformene.
 • Engasjer følgere med spørsmål, avstemminger og konkurranser som oppfordrer til interaksjon.  
 • Vær tilgjengelig ved å svare raskt på kommentarer, spørsmål og meldinger. Dette bygger tillit og lojalitet.

Optimaliser nettsiden og mobilopplevelsen

En godt optimalisert nettside er avgjørende for å øke synlighet, skille deg ut fra konkurrenter og sikre en sømløs handleopplevelse for kundene. Flere og flere foretar også kjøp via mobilen, og det er derfor viktig at nettsiden er mobilvennlig og har rask lastetid. Dersom det tar mer enn 3 sekunder å laste inn en side, risikerer du å miste mange potensielle kjøpere til konkurrentene dine.

I forkant av salgsperioden bør du gjennomgå nettsiden og sjekke at alt det nødvendige er på plass og at det fungerer som det skal:

 • Inkluder relevante søkeord på nettsiden. Dette vil øke synligheten i søkeresultatene og drive mer organisk trafikk til nettstedet ditt.  
 • Optimaliser produktsidene dine. Sørg for at produktbeskrivelsene dine er detaljerte og overbevisende, inkluder høykvalitets bilder og bruk gjerne kundeanmeldelser for å bygge tillit og troverdighet.  
 • Sjekk at alle produktbilder, priser og beskrivelser stemmer overens med produktene og innholdet på siden.
 • Test og optimaliser nettsidens brukervennlighet på tvers av forskjellige enheter og nettlesere.
 • Test at eksisterende løsninger på nettstedet fungerer som de skal, inkludert betalingsmetoder, frakt, lagerstatus og ordrebekreftelser.
 • Estimer trafikkøkningen og gjennomfør grundige tester for å sikre at nettstedet tåler belastningen og opprettholder ytelsen.  

The Fresh Perspective - Vi har fått ny visuell identitet

Vi får smake vår egen medisin og har fått en forsterket merkevarestrategi og nytt visuell uttrykk med ny logo, nye farger og grafiske elementer.

Visuell historiefortelling i digital markedsføring

I dagens digitale tidsalder er det viktigere enn noen gang å ha sterke bilder som fanger oppmerksomheten og resonnerer med publikummet ditt.

UX og UI - Veien til en bedre brukeropplevelse

I denne artikkelen vil vi gå nærmere inn på forskjellen mellom de to typene, og hvordan de samarbeider for å skape en bedre brukeropplevelse.

Hva er SEO og hvorfor er det viktig?

Søkemotoroptimalisering, også kjent som SEO, er en langsiktig prosess og en strategisk markedsføringsaktivitet.
Se alle

Jobb
med oss

Klar til å endelig få det gjort?
Samme her!

Du er i godt selskap

Vi jobber sammen med ambisiøse merker. la oss ta en prat!
Meld deg på
Ved å melde deg på godtar du vår personvern og gir samtykke til å motta oppdateringer og tilbud fra oss.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Utviklet med kjærlighet
Vivde © 2024