Nettside design – Er det viktig og hva kjennetegner godt nettside design?

Nettside design er en betegnelse på hvordan et nettsted ser ut og hvordan det fungerer.

Hva er nettside design?

Nettside design er en betegnelse på hvordan et nettsted ser ut og hvordan det fungerer. Det inkluderer alt fra oppsett på siden - farger, font, bilder og andre visuelle elementer, til hvordan brukerne kan navigere seg rundt på nettstedet og utføre handlinger som å søke etter informasjon, fylle ut skjemaer eller gjennomføre et kjøp.

Formålet med nettside design er å gjøre nettstedet enkelt å bruke for de som besøker det, samtidig som det gjenspeiler bedriftens verdier og visjon.

Vi kan garantere deg at et godt nettside design vil bidra til økt brukervennlighet, større troverdighet og et inntrykk som skaper positive assosiasjoner.

Se hvordan vi re-designet nettstedet til Comtec her

Her er 3 elementer som indikerer godt nettside design

Responsivt design

Responsivt design er en metode som brukes for å lage nettsteder som kan tilpasse seg ulike skjermstørrelser og enheter. Dette er viktig fordi det gjør at nettstedet ditt vil se bra ut og være enkelt å bruke uansett om brukeren bruker en stor dataskjerm, et nettbrett eller en smarttelefon.  

I en verden der folk stadig bruker flere forskjellige enheter for å surfe på nettet, er det viktig at nettstedet ditt kan tilby en god brukeropplevelse uavhengig av hvilken enhet som brukes.

Responsivt design hjelper nettstedet ditt med å levere en slik opplevelse, noe som kan bidra til en tilfredsstillende brukeropplevelse og dermed styrke lojaliteten, hvor besøkende vil komme tilbake.  

Brukergrensesnitt og brukeropplevelse

Brukergrensesnittet (UI) og brukeropplevelsen (UX) er viktige aspekter ved interaksjon med et produkt, en tjeneste eller i dette tilfellet en nettside. Det handler om hvordan en person kommuniserer eller bruker ulike elementer (en knapp eller en link) og hvordan de opplever å bruke det.  

Dersom brukergrensesnittet er ryddig, intuitivt og enkelt å bruke, vil brukerne ha en positiv opplevelse av nettstedet og være mer tilbøyelige til å bruke det igjen i fremtiden.

Om du har et brukergrensesnittet som er rotete, uoversiktlig eller vanskelig å bruke, kan brukerne bli frustrerte og gå videre til et annet nettsted. Dette kan føre til at nettstedet mister besøkende og potensielle kunder.  

Derfor er det viktig å fokusere på brukergrensesnitt og brukeropplevelse når man designer et nettsted, slik at det blir så brukervennlig som mulig.

Tydelig struktur

En tydelig nettside struktur refererer til å organisere innholdet på en nettside på en måte som gjør det enkelt for brukerne å finne og navigere til de ulike delene av nettstedet, sømløst.

Dette kan gjøres ved hjelp av en meny eller navigasjonsbar som tydelig viser de ulike seksjonene på nettsiden. Dette er ofte “tjenester”, “blogg” eller “kontakt”.  

Overskrifter og underoverskrifter er viktig for å skille mellom ulike deler av innholdet på de forskjellige sidene, og bidrar til at dine besøkende lett kan forstå hva nettsiden handler om.

Strukturering av h1, h2 og h3-overskrifter er også viktig for SEO og søkeroboter, fordi det gir en hierarkisk struktur som hjelper søkemotorer å forstå innholdet på nettsiden

Når innholdet på en nettside er organisert på en logisk og forståelig måte, både for brukere og søkeroboter, blir det enklere for brukerne å finne det de leter etter, samtidig som du kan begynne å rangere høyere på Google.

Tydelig nettside struktur er viktig fordi det kan øke brukervennligheten og forbedre brukeropplevelsen. Dette kan igjen føre til at brukerne bruker mer tid på nettsiden og kanskje også kommer tilbake igjen i fremtiden. I tillegg er tydelig nettside struktur et stort pluss for SEO (søkemotoroptimalisering).

Elementer som kjennetegner godt nettside design

Det finnes mange kjennetegn ved godt nettside design, men her er noen av de viktigste:
  • Fokus på brukergrensesnitt og brukeropplevelse    
  • Tydelig nettside struktur og enkel navigasjon for å finne informasjon  
  • Et responsivt design som fungerer på alle typer enheter (mobil, data og skjermbrett)
  • Et design som gjenspeiler bedriftens verdier og merkevare
  • Universell utforming  
  • Riktig bruk av bilder, videoer og andre medier pluss god tekstlesbarhet

Er det viktig?

Nettside design er viktig for bedrifter fordi det gir et bedre førsteinntrykk av bedriftens merkevare og påvirker hvordan brukerne oppfatter selskapet.  

I tillegg kan et godt designet nettsted også bidra til å forbedre brukeropplevelsen, noe som kan føre til at brukerne tilbringer mer tid på nettstedet og kanskje også konvertere til betalende kunder.

The Fresh Perspective - Vi har fått ny visuell identitet

Vi får smake vår egen medisin og har fått en forsterket merkevarestrategi og nytt visuell uttrykk med ny logo, nye farger og grafiske elementer.

Visuell historiefortelling i digital markedsføring

I dagens digitale tidsalder er det viktigere enn noen gang å ha sterke bilder som fanger oppmerksomheten og resonnerer med publikummet ditt.

UX og UI - Veien til en bedre brukeropplevelse

I denne artikkelen vil vi gå nærmere inn på forskjellen mellom de to typene, og hvordan de samarbeider for å skape en bedre brukeropplevelse.

Hva er SEO og hvorfor er det viktig?

Søkemotoroptimalisering, også kjent som SEO, er en langsiktig prosess og en strategisk markedsføringsaktivitet.
Se alle

Jobb
med oss

Klar til å endelig få det gjort?
Samme her!

Du er i godt selskap

Vi jobber sammen med ambisiøse merker. la oss ta en prat!
Meld deg på
Ved å melde deg på godtar du vår personvern og gir samtykke til å motta oppdateringer og tilbud fra oss.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Utviklet med kjærlighet
Vivde © 2024