Trender innen kommersiell fotografi

I markedsføringsverdenen er det en kjent sannhet: et bilde sier mer enn tusen ord. Men det riktige bildet kan være verdt tusen konverteringer. Hvorfor?

Trender innen kommersiell fotografi - ting markedsførere egentlig bør kjenne til

I markedsføringsverden er det en kjent sannhet: et bilde sier mer enn tusen ord. Men det riktige bildet kan være verdt tusen konverteringer. Hvorfor? Fordi i en tid hvor digital markedsføring dominerer, spiller fotografien en avgjørende rolle for å øke omsetningen og styrke merkevaren.

Sterke, mettede farger

I vår visuelt mettede kultur er det første trinnet for å fange oppmerksomheten sterke, mettede farger. Disse fargene kan skape emosjonelle reaksjoner som kobler forbrukere til et produkt eller en tjeneste. For eksempel, Coca-Cola har mestret kunsten å bruke rike, mettede røde toner i deres produktbilder, noe som gjør flaske bildene deres umiddelbart gjenkjennelige.

Minimalisme

Med informasjonsoverbelastning i alle kanaler, tilbyr minimalisme et pusterom. Det gir et klart, rent design som fokuserer på produktet eller tjenesten, og lar markevaren tale for seg selv. Merker som IKEA bruker ofte enkelte produktbilder i naturlige, men minimalistiske omgivelser for å fremheve produktets funksjon og design.

Bilde av ©Lumir
Bilde av ©Lumir

Filmestetikk

Selv i en digital tidsalder kan den klassiske filmestetikken gi bilder en tidløs kvalitet. Dette appellerer til både eldres nostalgi og yngres trang etter autentisitet, og kan øke omsetningen ved å tiltrekke seg en bredere demografi. For eksempel har motehuset Gucci i noen av sine kampanjer brukt filmestetikk, noe som ga bildene en tidløs og samtidig moderne kvalitet.

Bilde av ©Lumir
Bilde av ©Lumir

Autentisitet i bilder

I en tid hvor forbrukerne blir stadig mer skeptiske, kan autentiske bilder tjene som en pålitelig kilde. Bilder av ekte ansatte eller “vanlige folk” kan skape en dypere tilkobling og tillit til merkevaren. Levi's har flere ganger brukt ekte personer og naturlige omgivelser i deres markedsføringsbilder, noe som gir autentisitet og relaterbarhet til merket.

Dronefotografering

Dette gir en ny vinkel til historiefortelling. Reiselivsbransjen, spesielt Maldives Resorts, bruker droner for å fange øyens attraktive oversiktsbilder. Dette gir potensielle kunder en rikere forståelse av hva de kan forvente og bidrar til å skape en følelse av lengsel etter å besøke stedet. Det er en direkte invitasjon til å "se selv" gjennom øynene av en drone. 

Bilde av ©Lumir

Historiefortelling gjennom bilder

Et sterkt bilde kan fortelle en hel historie. Det engasjerer forbrukeren, skaper en emosjonell respons, og kan føre til økt gjenkjennelighet av bedriften din blant publikumet. National Geographic har lenge mestret denne teknikken, hvor hvert bilde forteller en unik historie om mennesker, dyr eller steder.

Bilde av ©Lumir

Betydningen av data i valg av bilder

Med tilgang til detaljerte data kan markedsførere nå mer effektivt velge bilder som har mest effekt, optimalisere kampanjer og øke avkastningen på investeringen.

Integrering av fotografier med andre markedsførings elementer

Sømløs integrering av bilder med video, grafisk design og skriftlig innhold kan skape en helhetlig markedsføringsstrategi som styrker merkevaren på tvers av alle plattformer.

Forståelsen av bildets kraft i en markedsføringskampanje kan ikke undervurderes. I denne dynamiske digitale tidsalderen kan riktig bruk av fotografiske trender som sterke farger, minimalisme, filmestetikk og autentisitet skape en umiddelbar og vedvarende forbindelse med publikumet til bedriften din. Men det er ikke nok å bare følge trendene; den sanne kunsten ligger i å forstå din spesifikke målgruppe, tolke dataen korrekt, og integrere disse innsiktene i en helhetlig markedsføringsstrategi. Så mens teknologien og trender vil fortsette å endre seg, vil kraften i et godt fanget bilde alltid forblive tidløs. Oppdag, tilpass, integrer og fremfor alt - fortell din historie gjennom bilder, med Lumir.

The Fresh Perspective - Vi har fått ny visuell identitet

Vi får smake vår egen medisin og har fått en forsterket merkevarestrategi og nytt visuell uttrykk med ny logo, nye farger og grafiske elementer.

Visuell historiefortelling i digital markedsføring

I dagens digitale tidsalder er det viktigere enn noen gang å ha sterke bilder som fanger oppmerksomheten og resonnerer med publikummet ditt.

UX og UI - Veien til en bedre brukeropplevelse

I denne artikkelen vil vi gå nærmere inn på forskjellen mellom de to typene, og hvordan de samarbeider for å skape en bedre brukeropplevelse.

Hva er SEO og hvorfor er det viktig?

Søkemotoroptimalisering, også kjent som SEO, er en langsiktig prosess og en strategisk markedsføringsaktivitet.
Se alle

Jobb
med oss

Klar til å endelig få det gjort?
Samme her!

Du er i godt selskap

Vi jobber sammen med ambisiøse merker. la oss ta en prat!
Meld deg på
Ved å melde deg på godtar du vår personvern og gir samtykke til å motta oppdateringer og tilbud fra oss.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Utviklet med kjærlighet
Vivde © 2024